No items were found matching your selection.

Nå kan du snart bruke hele Haugalandstokken som Turguide

Haugalandstokken er en kortstokk med motiv fra de seks kommunene på Haugalandet – Utsira, Bokn, Karmøy, Haugesund, Tysvær og Vindafjord.

Nedenfor kan du sortere motivene i hver kommune. Klikk på motivene så får du vite mer om stedet, hvor det ligger og turværet til området hvor motivet befinner seg.

Flere benytter Haugalandstokken til å bestemme søndagens tur, mens andre konkurrerer om hvem som har vært på flest steder. Nå er det din tur

Her finner du en oversikt over turer i TellTur, friluftsrådenes elektroniske system for turregistering (postkassetrim).

2016

Poeng Totalt: 20
Turer Totalt: 3

Under hver tur finner du bilder, løypekart og informasjon om turen

 Dato  Turmål  Kommune  Poeng  Tur nr.
25.03.2016  Syreneset  Karmøy 5  1
27.03.2016  Ryvarden  Sveio 5  1
10.04.2016  Djupadalen  Haugesund 10  1
xx.0x.2016  Haugesund 0  0
xx.0x.2016  Karmøy 0  0
xx.0x.2016  Vardafjellet  Bokn 0  0

 

2015

Poeng Totalt: 35
Turer Totalt: 6

Under hver tur finner du bilder, løypekart og informasjon om turen

 Dato  Turmål  Kommune  Poeng  Tur nr.
02.04.2015   Spannavarden  Karmøy 5  1
18.04.2015   Visnes   Karmøy 5  1
11.05.2015  Lionsløypa  Haugesund 10  1
11.05.2015  Orkjå  Haugesund 5  1
12.05.2015  Spannavarden  Karmøy 5  2
14.05.2015  Vardafjellet  Bokn 5  1

Om @Misje

På siden skriver jeg mest om erfaringer og opplevelser vi har hatt på lokale og nasjonale turer de siste årene. Vi har opplevd de fleste «må ha»-turene samtidig som vi har utforsket flere mindre kjente turer. Målet med siden er at du som leser skal bli fristet til å gjennomføre en av våre turer, få tips, se på bilder og trekke på de erfaringer vi har gjort. Kategoriseringen og reisetid tar utgangspunkt i Haugesund.

Håper sidene kan være nyttige og send gjerne noen ord om du har spørsmål eller tilbakemelding.

Hvem er vi?

Erik og jeg
Erik og jeg

I barndommen ble det mest trasking rundt i en lokal 100-meter skog for å se på fugler. Observerte over 120 arter i perioden det pågikk. Fjellinteressen har kommet de senere årene og det har etterhvert blitt endel store opplevelsene og hyggelige minnene. Det har ikke vært de store ekspedisjonene, men vi liker å ta en avstikker til fjells eller skogs når sjansen byr seg.

Ellers har det vært forskjellige «stunt» som rulleskøyter fra Billund til København, Sykkel fra Oslo-Stockholm, Geilo-Larvik, Geilo-Voss, Numedalslågen (Dalen-Skien), ukestur i Jotunheimen, Birkebeinerritt, Birkebeinerrenn og lokale sykkelritt i tillegg til tre ganger Nordmarka Skogsmaraton og flere IronMan70.3 i Haugesund og på Mallorca. Livet er mye mer en sofaen.

Erik, sønn og turkamerat har allerede mange års erfaring med skog og mark. Første dag i ute-barnehagen var det rett bort til øks og sag og siden har det vært hans viktigste «våpen» mot naturkreftene. Dreven fisker, med en 20 cm abbor som personlig rekord. Sover som en stein uansett temperatur og vær. Det skumleste tur minne som liten er da han ikke fant veien ut av soveposen.

KURT0716.CR2
Ettermiddagstur til Vardafjellet, Haugesund med Anne

Største prestasjon, kvelden før første Sentrumsløp i Oslo ringer han til meg og sier han er klar. Han hadde vært ute og løpt 10km for å se om han klarte å løpe så langt. Tiden ble 55 min. Dagen etter løp han Sentrumsløpet på 53min. Året etter på 43min.

Har begynt å ta opp foto interessen til faren og drar frem kamera om han ikke er på tur, spiller tuba, piano, baryton, harmonika eller Playstation.

De siste årene har jeg fått avløsning på turene. Min kone, Anne Askeland har vært en flittig turvenninne. Dette har resultert i flott ukestur i Jotunheimen, turer i utlandet og i skjønne omgivelser fra hennes fødested i Hardanger. På slutten av 2016 gikk vi til anskaffelse av Ronda Lojal. En Dvergschnauzer ispedd litt Dachs som vi har fått mange fine turer med. Etterhvert får vi med Amund og Elise (Annes barn) på flotte opplevelser også. Så var det bare å finne tid til å legge inn bilder og tekst fra alle opplevelsene…

DAGSTUR  |  OVERNATTINGSTUR  |  TOPPTUR  |  NÆRTUR |  FJELLTUR  |  HELGETUR

Besseggen    Gaustatoppen    Trolltunga    Romsdalseggen   Preikestolen    Skålatårnet    Kjerag    Månafossen

 

[separator top=»-20″]

[title size=»2″]Utvalgte turer[/title] [recent_posts columns=»2″ number_posts=»30″ cat_id=»Turer» thumbnail=»yes» title=»yes» meta=»» excerpt=»» excerpt_words=»»][/recent_posts]

[separator top=»30″]