Home » Tur og gøy » Hyttetur » Flokehyttene

Flokehyttene

(Tur gjennomført 27.1.21)

De spektakulære Flokehyttene har på kort tid blitt kjempepopulære. Så populære at de er fullbooket nesten et år frem i tid(!) på Ut.no. Overraskelsen var derfor stor da jeg åpnet julepresangen med en bekreftet overnatting på Geirhild (tillatt for hund) fra 27.1 til 28.1. Min kjære Anne hadde vært forutseende nok å være ute i god tid. Gleden var derfor stor over å være så langt fremme i «køen» til denne opplevelsen alle ønsker seg for tiden. Og for en opplevelse det ble.

Flokehyttene ligger knappe 18km nord for Haugesund. Følg skilting til Ryvarden når du kommer til Ekrene Næringspark. Det er skiltet parkering ved Ølen betong.

Fra parkeringen er det litt over 2 km til Flokehyttene og Ryvarden Kulturfyr på fin grusvei

En tur med en overnatting krever ikke så mye pakking. Vi planla matinnkjøp, lagde oss en enkel middag som kunne varmes opp når vi kom frem, hadde med litt drikke og et klesskift. Været var meldt strålende med minusgrader, vindstille og nesten skyfri himmel.

Pussig nok tok jeg meg i å tenke at Flokehyttene er de eneste hytteturen hvor man håper på ruskevær. Spesielt mye vind. Med et av Vestlandets tøffeste farvann like utenfor vinduet må det være spektakulært å sitte inne bak panoramavinduet og skue ut over det frådende havet.

Flokehyttene er ikke hytte i vanlig DNT forstand. Hyttene har innlagt vann, strøm og eget toalett med vask. Det eneste som skiller en fullverdig hytte er manglende dusj. Interiøret er mørkt, og grunnen er åpenbar. Du er på Flokehyttene for å se ut, og da kan du ikke ha gjenskinn fra interiøret i de gigantiske vinduene.

Overnattingen vår ble gjennomført på vinteren. Det var snø, minusgrader og klarvær. Fordelen med vinteren er at soloppgang og solnedgang kan ses fra samme storskjerm (Geirhild). Solen gikk ned 1630 og dukket opp igjen 09:00. Opplevelsen av soloppgang/-nedgang vil være avhengig av hvilken hytte du bor på, men til gjengjeld er omgivelsene ideelle for en nydelig solnedgangsopplevelse om man er heldig med været og beveger seg utenfor.

Flokehyttene gav en utelukkende postitiv opplevelse og vi fant ingenting annet å sette fingeren på enn at det ikke er ledig for en ny overnatting før i November. Hyttene er velutstyrte, lune og koselige med verdens beste TV-program på storskjerm.

Detaljer om hyttene, historie, omgivelser og hva du må tenke på finner du i linkene nedenfor.


Fakta

  • M.o.h.: 5
  • Stigning: 67m
  • Terreng: lettgått vei
  • Sesong: hele året
  • Betjeningsgrad: Ubetjent, ikke proviant på hyttene, men rekvisita tilgjengelig i servicebygget
  • Passer for: Voksne og Ungdom
  • Tid: ca 30 minutter en vei
  • Distanse: 2230 m
  • GPS: 59°31’33.35″N 5°13’36.61″Ø
  • Kart:

Linker


Flere bilder fra turen


Været ved Flokehyttene de neste dagene