Home » Tur og gøy » Topptur » Ustetind

Ustetind

(Turen gjennomført 10.9.10, 7.8.22, 4.8.23)

Ustetind (1376 m.o.h.) ligger nordøst på Hardangervidda, og gir en av de flotteste utsiktene du har fra en topp i Norge. Personlig synes jeg Ustetind har en mer fasinerende utsikt en Gaustatoppen da du fra Varden på toppen har 360 graders utsikt til «hele» Norge.

Til Ustetind fra parkering sør i Ustevatn

Turen startet ved parkering noen hundre meter etter bom i Verpestølvegen. Bommen åpner seg når du betaler med Vipps. (50kr. pr. 4.8.23). Det går fint å gå fra Ustaoset om en ønsker en lenger tur. Fra parkering til Ustetind var det ca 3,5km

Fakta – Ustetind

  • M.o.h.: 1 371
  • Stigning: 452 (i følge GPS)
  • Terreng: Lettgått med gode stier
  • Sesong: hele året
  • Passer for: Unge som voksne
  • Tid: ca 60-90 min normal gange opp, kortere tid ned
  • Distanse: ca 7 km t/r

Det er lett å se at dette er en populær tur. Stiene er veltråkket, dype og godt markerte. Det første stykket av turen går gjennom lett bjørkeskog i øvre del av tregrensen, men etter kort tid åpner landskapet seg og det går slakt oppover. Er du heldig dukker det opp en røyskatt og to på veien slik vi så. En nysgjerrig liten skapning som pilte frem og tilbake på stien.

Det blåste godt da vi gikk oppover, men med gode klær som beskyttet for vind gikk det fint. Det tar ikke lange tiden før du er på første toppen og fra der ser du bort på Ustetind. Derfra går resten av turen som en lek.

P.g.a vinden søkte vi ly blant hyttene som lå vest for toppen. Der inntok vi mat og skiftet til tørre klær før vi «besteg» toppen som lå knappe hundre meter fra hyttene. Mye vind gjorde at topp besøket var kort, men selv med lavt skydekke hadde vi en formidabel utsikt så langt øyet kunne se.

Turen kan også gås fra Geilo. Da har du ca 10km og 3,5 timer gåtur foran deg. Går du fra Tuva tar det ca. 1 1/2 time opp, og ca. 1 time ned.

Nyttige Linker