Home » Tur og gøy » Turer » Olalia (Vindafjord)

Olalia (Vindafjord)

posted in: Turer, Vindafjord
Olalia (18)
Nye Olalihytta

Olalia er et turområde som kan benyttes året rundt, men det er mest populært vinterstid. Olalihytta et naturlig mål for turen. Sommerstid når du hytta med barnevogn, rullestol eller sykkel på den nye flotte veien som er lagt frem til hytta i 2014

Bilder, video og tekst er skrevet etter en tur Anne og jeg hadde lørdag 16.1 og søndag 17.1.2016

For å komme til Olalia har du to muligheter.

Alternativ 1  – Sandeid
Fra Ølen følger du veien mot Sandeid. Ved Sandeid kirke tar du til venstre (skilt til Fjellstøl). Herfra følger du veien oppover til du kommer til romslig parkering. Husk å betale parkeringen i boden ved inngangen til parkeringen så slipper du å gå ned igjen om du parkerer på øverste nivå. Fra Fjellstøl kommer du rett inn i lysløypeanlegget og etter en kilometer kommer du til krysset som fører deg på «hovedveien» til Olalihytta. Ta til høyre og følg løypetraseen. Tar du til venstre kommer du til Opheim.

Alternativ 2 – Olalivegen
Mellom Ølen og Etne (E134) tar du avkjørselen til Olalivegen. Denne bringer deg opp til parkeringsplassen på Opheim. Ved fint turvær kan det være hektisk trafikk på veien og ganske fullt på parkeringsplassen. Alternativ 1 kan derfor være et bra alternativ.

Fakta om Olalia/Olalihytta

  • M.o.h.: 467 (hytta)
  • Stigning: 360m (i følge GPS)
  • Terreng: kupert
  • Sesong: hele året
  • Passer for: Alle
  • Tid: ca 2t t/r  vinter /3 t sommer
  • Distanse: ca 10-12 km t/r parkering
  • Vanskelighetsgrad: grønn
  • Les mer: Olalia (ut.no)

Det er bare 5km inn til Olalihytta fra Opheim (6km fra Fjellstøl) og løypa er kupert. Er det lite snø kan det være partier (særlig i bakker), hvor det stikker opp steiner. Vurder derfor om du vil bruke de beste skiene dine på dager med lite snø. Ønsker du rundtur eller alternative veier til/fra Olalihytta finnes også dette. Sjekk informasjon på hytta.

Olalihytta eies av Haugesund Turistforening og ble gjenreist i dagens for, men i samme stil som gamlehytta i 2014. Den har 50 sengeplasser i tillegg til 30 sengeplasser i sikringshytta. Les mer om Olalihytta i linken over. Nedenfor taler bildene for seg selv

 Løypeprofil
Olalia høyde

Kart fra Fjellstøl 

Olalia terreng
Parkeringsplassen på Opheim ved enden av den hvite veien oppe til venstre i bildet

Bilder fra Olalia