Home » Tur og gøy » Telttur » Asdøltjern (Vestmarka)

Asdøltjern (Vestmarka)

posted in: Overnattingstur, Telttur, Turer

Asdøltjern er et lite tjern bare noen kilometer til fots fra parkeringsplassen på Solli i Asker. Siden vi vanligvis dro med oss endel utstyr benyttet vi muligheten til å kjøre helt opp til tjernet, men da via Sylling i Lier. Det er ca 27 km å kjøre fra Asker via Tranby. Turen tar en knapp halvtime med bil. Når du tar av fra hovedveien ved Sylling må du betale i bommen for å kjøre videre.

Fra Asdøltjern styrter elven Asdølen hvit og voldsomt ned det dramatiske Asdøljuvet og videre gjennom Lier til Drammensfjorden. Her er en bade- og teltplass og noen heldige sjeler kan pleie hyttelivets gleder.

For mange er Asdøltjern bare et punkt på den velbrukte skiløype fra Solli og Myggheim mot Vestergyllen eller et stopp for et bad eller en velfortjent hvil på sykkelturen, men for oss har dette vært teltplass og hygge i over 10 år.

Asdøltjern er kjent som scene for den tragiske flyulykke lille julaften 1972, da 40 mennesker mistet livet. Bare fem av dem som var ombord i Fokker Fellowship-flyet fra Braathens overlevde da det styrtet i området under innflyvning til Fornebu. Det er reist en bauta like nord for Myggheim som markerer stedet.

Kart over Asdøltjern og området rundt
Kart over Asdøltjern og området rundt

Store Erik og jeg har tatt med gutta opp hit siden begynnelsen på 2000-tallet. Dette har vært vårt faste teltplass i mange år, mens Høltjern har vært stedet for hytteturer. Etter hvert som gutta har vokst opp har vi utvidet horisonten og fått med oss flere spennende turer og eventyr.

Asdøltjern byr på mye for store og små. Her kan vi bade, fiske, gå turer eller bare slappe av og kose oss. Asdøltjern har for oss vært et sted å dra hele året. Vi har vært her i 30 plussgrader og 10 minus, sol, regn og snø. Alle turer har vært ulike selv om stedet har vært det samme. Sjekk ut bildealbumet nedenfor så ser du hva vi mener.

Grensen mellom Buskerud og Akershus går midt i Asdøltjern, så noen ganger overnatter vi i Buskerud andre ganger i Akershus. Vi har også svømt fra Akershus til Buskerud og tilbake.

 

Flere bilder fra våre mange turer til Asdøltjern

Været på Asdøltjern de neste 3 dagene

2 Responses

 1. André
  |

  Hei, ser veldig fint ut der ! og vi har tenkt å dra dit om noen uker å campe. men lurer på om asdøltjern er drikkevann? evnt om det er noe i nærheten. ( kan niks om sånt 😛 ) pleier bare drikke fra en bekk 😛 og evnt om du har noen lure tips og triks for at camping livet skal bli best mulig med 2 små barn under 5 år 🙂 på forhånd takk 🙂

 2. Kurt Misje
  |

  Hei André, Asdøltjern er virkelig en flott plass å campe med barn. Den har vi brukt i mange år før jeg flyttet tilbake til Haugesund. Vannet er ikke drikkevann (Sandungen var og er eneste drikkevann i nærheten så vidt jeg husker)

  Telttur med små barn er utrolig artig. En sovepose (holder med rimelig sommerpose på Clas Olhson) og liggeunderlag i et kjekt telt er alt som trengs for natten. Ha med ullundertøy dersom det blir kaldt utover kvelden/natten.

  Når du er på telltur med Asdøltjern kan du kjøre helt opp til teltplassen eller gå fra Solli via Myggheim. Fordelen med å kjøre er at du lettere kan frakte med alt utstyret og kanskje ha med mer enn om du skulle bært. Når ungene blir større kan de bære eget utstyr.

  Fisking, grilling, kos rundt bålet og tur i nærområdet er hovedaktivitetene og la for all del mobilen ligge. Nyt naturen, lydene og stillheten. Som du ser av bildene var vi der gjennom hele året. Hver årstid sin sjarm og utfordring.

  Kos dere på tur og skriv gjerne noen ord om hvordan det gikk.

  God tur!

  Mvh,

  Kurt