Utsira er en øy og en kommune i Rogaland. Den ligger ute i Nordsjøen, utenfor Karmøy, 18 km vest for Haugesund. Kommunen er Norges minste målt i folketall, og nest minste i areal (etter Kvitsøy).Skjoldblad er kommuneblomst, og gulbrynsanger er kommunefugl. Utsira ble egen kommune i 1924, tidligere lå den under den tidligere kommunen Torvastad.

Nyperosa og Havsula

3 små hytter ble ført opp på Utsira i 2011. Havsula (dialogen) og Nyperosa (kjærligheten) ved Utsira fyr og Håbet (miljøengasjement mot plast i havet)

Hvor stor trenger en hytte være for at man skal sitte på trappa og kose seg med kaffien? Spør Solveig Egeland. Hyttene er plassert i en sammenheng i terrenget og egentlig en pekefinger til de store turisthyttene i Trysil og Hemsedalen.

Havsula -kaffe og gode samtaler Denne hytta symboliserer tro og er inspirert av havets fulg, Havsula. Hytta innbyr til å dele øyeblikkene, være sammen. Til å nyte en kaffi i ly for vær og vind. Den er innredet med benk, bord og kopper.

Nyperosa -ei stor seng med ei lita hytte rundt Nyperosa symboliserer kjærlighet og har fått navnet etter nyperosebuskene som blomstrer så vakkert om sommeren. Hytta er romantisk innredet med ei stor god seng.

Kilde og mer informasjon

Kart og Veibeskrivelse

Slik kommer du deg til Utsira (fra Haugesund sentrum)

Linker

Utsira (Utsira kommune)
Nyperosa og Havsula (Facebook)
Turistinformasjon om Utsira (visit Utsira)
Utsira (wikipedia)

Bilder fra Utsira

Utsira, Norway

Turværet til Utsira