Utsira er en øy og en kommune i Rogaland. Den ligger ute i Nordsjøen, utenfor Karmøy, 18 km vest for Haugesund. Kommunen er Norges minste målt i folketall, og nest minste i areal (etter Kvitsøy).Skjoldblad er kommuneblomst, og gulbrynsanger er kommunefugl. Utsira ble egen kommune i 1924, tidligere lå den under den tidligere kommunen Torvastad.

M/S Utsira

Blaalid AS, Raudeberg leverte M/S «Utsira» til rederiet Rutebåten Utsira AS 26. januar 2005. Byggenummer 32 beskrives som bil- og passasjerferge og ble døpt på Utsira 29. januar 2005 av Eirin Sund, fylkesvaraordfører i Rogaland. Båten er bygget etter et Vik-Sandvik design, og skroget er bygget ved Riga Ship Yard i Latvia.

Bilkapasiteten er på 25 personbiler, eller to trailere og 10 pbe. Passasjerkapasiteten er på 150 personer. Det er to salonger til rådighet. En reise over en værutsatt strekning blir gjort best mulig ombord i «Utsira», for båten er utstyrt med rulledempningstanker, slingrekjøl og finner. Og overfarten unnagjøres på en time og fem minutter.

Kart og Veibeskrivelse

Slik kommer du deg til Utsira (fra Haugesund sentrum)

Linker

Utsira (Utsira kommune)
Turistinformasjon om Utsira (visit Utsira)
Utsira (wikipedia)

Bilder fra Utsira

Utsira, Norway

Turværet til Utsira