Vardafjellet

Hva er best? Østre eller Vestre Bokn? Boknabuen strides, men etter å ha besøkt både Boknafjellet (Vestre Bokn) og Vardafjellet (Østre Bokn) er ikke jeg i tvil om hvem som har finest utsikt – Vardafjellet gir en finere utsikt enn Boknafjellet. Fra Vardafjellet ser du hele Bokn «Sentrum» og østover til Kårstø, mens på Boknafjellet ser du østsiden på Karmøy som ikke er veldig spennende og baksiden av Bokn «Sentrum» i øst.

«Stien» (asfalt, traktorvei, sti) til toppen er lettgått, med noen bratte partier som setter fart på blodpumpen. Utsikten du får på toppen er formidabel og selv om Boknafjellet med sine 293 moh rager over 100 meter mer enn Vardafjellet, oppleves ikke sistnevnte noe mindre der du står å skuer over sundet.

Bokn, kommune i Rogaland på nordsiden av Boknafjorden innenfor Karmøy. Bokn består i sin helhet av øyer, i alt 125 øyer, holmer og skjær. Av disse er fire bebodde: Vestre Bokn og Loten (til sammen 35,2 km2, forbundet med bro over den smale Sunnalandsstraumen), Austre Bokn (7,5 km2) og Ogn eller Ognøy (2,2 km2).

Kommunen ble opprettet i 1849 ved utskilling fra Skudenes kommune. Siden har grensene vært uendret.

Kart og Veibeskrivelse

Slik kommer du deg til Bokn (fra Haugesund sentrum)

Linker

Bokn (Bokn kommune)
Bokn turistinformasjon (visit Norway)

Bilde fra Bokn

Bokn, Norway

Turværet til Bokn