» » » Romsdalseggen (Åndalsnes)

Romsdalseggen (Åndalsnes)

posted in: Fjelltur, Helgetur, Turer | 4

(Tur gjennomført 27.5.14, 3.6.2016 og 8.9.2016)

(Fra tur gjennomført 27.5.14) Bildene nederst oppdatert med siste tur.

Romsdalseggen har i over 10 år vært en av mine drømmeturer. Tanken på å gå  i et landskap med en slik utsikt kommer hver gang jeg er i traktene. 27.5.2014 i sol og nesten vindstille gikk drømmen i oppfyllelse

Romsdalseggen er en fjellrygg (tinderekke) mellom Venjesdalen og Åndalsnes i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Fjellryggen består av flere fjelltopper nederst i Romsdalen. Den er lett tilgjengelig fra Venjesdalen, Isfjorden og Åndalsnes.

Gutta på jobb (Tony og Johnny) hadde planlagt turen siden jeg besøkte Nesaksla forrige gang jeg var i Åndalsnes. Turen over Romsdalseggen skulle være på 10.4 km og 7 timer i følge ut.no.  Vi regnet med å bruke kortere tid, men startet likevel rett etter lunsj for å rekke middagen som ble forberedte nede på jobben (Hatteland Solutions).

Romsdalseggen (4)
Gutta på tur

Remi kjørte oss opp til parkeringsplassen ved Venjedalssetra (det går buss i sommersesongen) og etter å ha forsikret seg om at alt var bra forlot han stedet og igjen stod tre karer som hadde mange flotte timer foran seg.

I bedagelig tempo la vi i vei oppover mot Blånebba (eggens høyeste topp med 1320moh). En bratt sti opp langs bekken førte oss nordvest til et stikryss i ca 840 meters høyde. Der kunne vi velge mellom den lettere familie ruta eller fortsette på normal ruten. Vi gjorde selvfølgelig det siste.

Turen opp til Blånebba måtte vi desverre droppe denne gang. Fra der vi gikk så det ut til å ligge for mye snø på Blånebba. Senere viste det seg at vi kunne gått opp likevel da snøen lå bare på det stykket som vi så. Blånebba får bli neste gang.

Fakta

 • M.o.h.: ca 1220 (start 320 m.o.h)
 • Stigning: ca 970
 • Terreng: Krevende
 • Sesong: Juni-September
 • Passer for: Voksne og Ungdom
 • Tid: ca 7 timer (vi brukte 5 timer)
 • Distanse: ca 10 km
 • GPS: UTM(32) 6934476 – 439604
 • Kart:
 
Romsdalseggen
Løypen vi gikk. Turen startet ved den røde prikken

Etter en bratt oppstigning fikk vi en utsikt som overgår det meste jeg har sett. Hele Romsdalen med Trollveggen , Trolltindan, Romsdalshornet og Venjetindan og fjellene bortenfor lå der i all sin prakt. Med sol og blå himmel var sikten formidabel. Vi kunne ikke fått en bedre dag å gå Romsdalseggen på.

Vi gikk helt langs kanten på eggen mot Romsdalen og fikk med oss både Ravn og Ørn.

Etter et lite stykke gikk eggen bratt ned og over Halsaskaret, før vi fikk en oppstigningen til Mjølvafjellet. Her var det noen parti som var sikret med kjetting. Ved regn kan dette partiet fort bli glatt.

Vi fulgte stien ut til Aakesvarden som står helt på kanten mot Romsdalen. En firkantet koloss som kneiser mot sør. Videre gikk vi på en flott egg som leder ned mot Mjølvaskaret. Her var det en luftig passasje over til Høgnøsa. Vi stoppet og nøt utsikten mer enn vi gikk.

Fra Høgnøsa fulgte vi stien ned en rygg til høyre og så videre ned eggen til steinhytta på Nesaksla som jeg besøkte i slutten av februar.

Linker

 

Turen ned fra Nesaksla ble en transportetappe. Sherpaene hadde laget enda flere steintrapper siden jeg var der sist. Et imponerende arbeid som har kostet mye krefter og svette.

Vel nede var det å løpe gjennom dusjen for å rekke en deilig middag på kontoret. Takk til Tony og Johnny for en fantastisk tur. Gleder meg til neste gang jeg kommer til Åndalsnes.

Flere bilder fra turen

4 Responses

 1. 바카라사이트
  |

  But, 2010 is special for Delhi and a large number of sports persons, who will be likely to come here and take part in the games.
  Something which I realized ahead of time is the place you do not have a graphic for you personally business,
  your decisions are kind of hit and miss, plus your path for the
  company is like guesswork. For example, if you want to know
  how to get three stars on Angry Birds Ham’o’ween level 1-8, You – Tube user Angry – Bird – Nest provides
  the tutorial shown below.

 2. Hi, Neat post. There is an issue along with your site in web explorer, could test this?
  IE nonetheless is the market chief and a large section of other
  folks will leave out your magnificent writing due to this problem.

 3. 슬롯게임
  |

  This is certainly one unhealthy yet widespread habit that you simply
  shouldn’t undertake. Despite this, amateurs and new internet poker fans being quite informed
  about this advantage. The following paragraph will advise you much about some advices and tricks for the ones from
  serious bettors.

 4. chinh nha
  |

  What’s up, every time i used to check webpage posts here in the early hours
  in the morning, since i like to gain knowledge of more and
  more.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.